Hockeyclub grote winnaar sportverkiezing Oude IJsselstreek

Hockeyclub grote winnaar sportverkiezing Oude IJsselstreek

ULFT - De Hockeyclub Oude IJsselstreek (HCOIJ) is de grote winnaar van de eerste sportverkiezing in Oude IJsselstreek. HCOIJ ging er met twee van de zes prijzen vandoor, zo werd vrijdag bekendgemaakt in een goedgevulde DRU Cultuurfabriek in Ulft.
 
Het team Dames 1 van HCOIJ werd verkozen tot Sportploeg van het jaar 2018 en daarnaast ging de Sportpromotieprijs naar de nog jonge hockeyclub uit Ulft (opgericht in 2011). Die won daarmee 1.000 euro voor de club.
 
Een nominatiecommissie kent de Sportpromotieprijs toe. De Sportpromotieprijs is niet per definitie gerelateerd aan prestaties in de sport, maar wordt uitgereikt ter promotie van de sport in de gemeente en stimuleert breedtesport. De winnaar van de Sportpromotieprijs ontvangt een geldbedrag van € 1.000,- die hij/zij mag inzetten voor een breedtesportproject in Oude IJsselstreek naar keuze.
De motivatie was kort samengevat:
HCOIJ zet de sport hockey binnen de gemeentegrenzen op de kaart. Sinds de oprichting in 2011 een stijgende lijn in ledenaantallen.
Voor een kleine jonge vereniging meer dan 200 enthousiaste leden, opgeleide trainers en onschatbare hulp van vrijwilligers.
HCOIJ weet de leden te enthousiasmeren. Veel gebruik van sociale media o.a. door Dames 1.
Al met al een prestatie om trots op te zijn!
Deze sportpromotieprijs is te danken aan iedereen binnen HCOIJ, maar zeker niet te vergeten de oud bestuursleden, en oud leden die de afgelopen jaren dit pionierswerk hebben verricht.
HCOIJ is een hockeyclub waar speelplezier voorop staat met de Achterhoekse nuchterheid en mentaliteit!

 
Algemeen 19 Maart