WE DID IT TOO!

WE DID IT TOO!

Nieuws afbeelding WE DID IT TOO! In navolging van Dames 1 zijn ook de Meisjes B2 kampioen geworden, zonder puntverlies nog wel!   Op 12 mei waren er 9 competitiewedstrijden gespeeld, die HCOIJ alle had gewonnen, met als gevolg een voorsprong van 6 punten op de nummer 2, Doetinchem MB5. Dat betekende dat de titel de volgende wedstrijd kon worden binnengehaald. Die wedstrijd vond plaats op 26 mei, een directe confrontatie met Doetinchem. Bij winst van HCOIJ zou de voorsprong 9 punten worden, met nog 2 wedstrijden te gaan.
 
Een complete selectie, inclusief Nina, reed die zaterdagmiddag het snikhete Sportpark Zuid in Doetinchem op. Vanaf half vier ontspon zich een bloednerveuze wedstrijd. HCOIJ bleek onder de indruk van de aanwezigheid van de vele supporters uit Ulft e.o. Bovendien was het wel erg wennen aan het waterveld. Niettemin werden er diverse grote kansen gecreëerd, maar dat gold ook voor Doetinchem. Beide keepers ontpopten zich tot de uitblinkers van de wedstrijd, waardoor het lange tijd 0-0 bleef. In de loop van de tweede helft wist HCOIJ toch toe te slaan. Na een door Isabel ingeslagen strafcorner wist Emma op knappe wijze de 0-1 binnen te tikken. De ontlading op het veld en aan de zijlijn was enorm. Het bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning – en voor het kampioenschap!
 
Daarna werd er flink feest gevierd, met champagne, rozen en speciaal gemaakte T-shirts. Terug in Ulft werd de trotse en dolblije meiden een huifkartocht aangeboden en aansluitend lekker eten op het terras voor ons clubhuis.
 
Wat een seizoen is het geworden! Al na de eerste oefenwedstrijd in september werd duidelijk dat er iets moois aan het groeien was. De voorcompetitie werd glansrijk gewonnen (5 wedstrijden, waarvan 4 gewonnen), waarna het streven werd uitgesproken om ook in de "echte” competitie voor het kampioenschap te gaan. Dat doel is uiteindelijk meer dan overtuigend behaald: 10 wedstrijden, 10 overwinningen en slechts 4 tegengoals. Vooral door keihard werken en een hoge trainingsopkomst, maar ook door veel plezier en lol met elkaar. Dank gaat uit naar Amber en Iris van de MC1, die een paar keer fantastisch hebben geholpen!

  Terug | Afdrukken

 
Algemeen 13 Juni