vacatures

vacatures

HCOIJ heeft vrijwilligers nodig om onze leden te laten hockeyen. Binnen HCOIJ zijn al veel vrijwilligers actief in commissies als de evenementencommissie, de sponsorcommissie, de commissie voor ledenwerving en de technische commissie (TC). Ook ons bestuur bestaat uit vrijwilligers. Daarnaast zijn (ouders) van leden actief in het begeleiden van de teams, het coachen, het trainen en het fluiten van wedstrijden. Zo wordt er veel werk voor én achter de schermen verzet door onze vrijwilligers.

Vrijwilligers zijn enorm belangrijk voor een goed draaiende vereniging, maar vrijwilliger zijn is ook erg leuk om te doen. We hebben een enthousiaste groep mensen die met elkaar de schouders onder HCOIJ zetten, maar die ook houden van de gezelligheid en de energie die daarbij hoort. Sommige commissies en posities binnen HCOIJ zijn helaas nog onderbezet. We kunnen jouw hulp als ouder of lid dus heel goed gebruiken.

Wil je wat betekenen voor HCOIJ? Kijk hieronder eens of er een taak bij zit die bij je past en neem even contact op via [email protected]. Je hoeft niet veel ervaring te hebben; enthousiasme is vaak al genoeg!


Sponsorcommissie
Leden van de sponsorcommissie
De sponsorcommissie is druk bezig met het realiseren van de broodnodige
sponsorinkomsten voor onze club en is op zoek naar meerdere enthousiaste (ouders van) leden die kunnen helpen met:
 • de administratie van de sponsorcommissie;
 • het zoeken naar nieuwe sponsoren;
 • het onderhouden van de huidige sponsoren;
 • het organiseren van sponsoractiviteiten.
De sponsorcommissie is op dit moment bezig met een nieuw sponsorplan over de
benadering van sponsoren en het onderhouden van de contacten. We willen onze
sponsoren daarin graag de aandacht geven die ze verdienen. Zelf een sponsorplan maken betekent overigens niet dat de commissie er alleen voor staat! Vanuit het bestuur kan meegedacht worden als dat gewenst is, en ook de evenementencommissie kan hierin een rol spelen.

De gemiddelde tijdbesteding is een één uur per week. De commissie telt nu drie leden, maar we zoeken er nog zeker twee bij. Heb je interesse? Neem dan contact op via [email protected]


Ledenwervingscommissie
Leden van de ledenwervingscommissie
De ledenwervingscommissie houdt zich bezig met het werven van leden voor HCOIJ. We zijn op zoek naar meerdere enthousiaste (ouders van) leden die kunnen helpen met:
 • het benaderen van scholen;
 • het initiëren van clinics en de communicatie daarover;
 • het bedenken van ledenwervingsacties onder leden;
 • het organiseren van andere ledenwervingsactiviteiten.
De ledenwerving wordt op dit moment incidenteel gedaan door één van de bestuursleden, samen met de trainers. We zoeken één of twee mensen voor de bemanning van de ledenwervingscommissie. Zij krijgen de vrijheid om hun eigen plannen te ontwikkelen, maar kunnen rekenen op hulp van bestuur, trainers en de evenementencommissie in de uitvoering van de plannen.

De gemiddelde tijdsbesteding is twee uur per maand. Heb je interesse? Neem dan contact op via [email protected]

Overig
Penningmeester
De functie van penningmeester wordt op dit moment vervuld door de voorzitter en de secretaris samen. Hierdoor blijft er geen tijd over voor het oppakken van nieuwe zaken, terwijl we als bestuur juist ook innovatief willen zijn.

De penningmeester heeft onder meer de volgende taken:
 • innen van de contributie
 • opstellen en innen van sponsornota’s
 • betalen van de trainers en overige rekeningen
 • opstellen jaarrekening en begroting
Interesse? Neem dan contact op via [email protected]


Arbitrage commissie
Arbitrage opleidingscoördinator
Taken:
 • Éénmaal in het seizoen een examendatum plannen met de KNHB examinator, ca. 18 deelnemers per keer hiervoor uitnodigen en de betreffende avond als gastheer/vrouw optreden.
 • Coördineren, dat nieuwe scheidsrechters met hulp van ervaren scheidrechters en elkaar hun eerste wedstrijdjes gaan fluiten. 
Je maakt deel uit van de arbitrage commissie. Tijdsbesteding 6 uur per seizoen


Arbitrage commissie
Arbitrage commissie planner
Taken:
 • Je draagt zorg voor de wekelijkse indeling van de scheidsrechters bij competitiewedstrijden. De indeling gebeurt in LISA, zodat een belangrijk deel van de werkzaamheden is geautomatiseerd. De planner hoeft zelf geen kennis te hebben van arbitrage. De planning gebeurt telkens voor een periode van 5 tot 6 weken en deze worden ingedeeld via LISA. 
 • Daarnaast zorg je voor de afhandeling van eventuele klachten via de KNHB.
Je maakt deel uit van de arbitrage commissie. Tijdsbesteding enkele uren elke 5/6 weken (gemiddeld ongeveer 1 uur per week)


Team-coaches en teammanagers
We zijn altijd op zoek naar ouders die teammanager of teamcoach willen zijn tijdens de wedstrijden van onze jeugdteams. 

Rol teamcoach: het coachen van je team tijdens de uit- en thuiswedstrijden.
Rol teammanager: opstellen rijschema voor uitwedstrijden, regelen ranja tijdens
thuiswedstrijden, opvangen tegenstander bij thuiswedstrijden, beheren groepsapp,

Voor meer informatie kun je mailen naar [email protected]